Bersegeralah Dalam Ziarah Dan Salurkan Bantuan

By [email protected] Suriati Ali

Oleh: Aslam Wira
MARANG, 8 Julai – Program ziarah sewajarnya dijadikan aktiviti wajib bagi pihak berkepentingan terutama membabitkan kepimpinan kampung dan  jabatan berkaitan.
Pendekatan itu dilihat mampu menyelesaikan pelbagai masalah, termasuk menyegarakan bantuan kewangan, keperluan makanan dan perubatan bagi mereka yang memerlukan.
Pegawai Khas Menteri Besar Terengganu, Wahad Osman berkata, langkah seumpama itu turut diamalkan Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri Rhu Rendang menjeguk, bertanya khabar mana-mana penduduk uzur, Orang Kurang Upaya dan warga emas sebagai aktiviti harian atau mingguan.
Katanya,  pihaknya turut menziarah Mohamad Hakimi Othman yang terlibat kemalangan pada  2 Julai lalu dan Maziah Abu Bakar yang mengalami lumpuh sebelah badan di Kampung Kijing.
“Ziarah ini bukan sekadar tertumpu pada kunjungan semata-mata tetapi juga untuk menyalurkan bantuan melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat Marang.
“Ini adalah keperluan kepada mereka yang ditimpa musibah sebagai meringankan sedikit beban di atas ujian yang menimpa mereka,”katanya.

Beliau berkata kepada wartawan Urusetia Penerangan Darul Iman ketika selesai aktiviti ziarah di Kampung Kijing, kelmarin.
Turut hadir adalah Pegawai Khas Pusat Khidmat Masyarakat Dun Rhu Rendang, Nasaruddin Samsudeng dan wakil Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Marang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takwim

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
naahh

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Hiburan

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram