Perkukuh Program JR Bagi Hadapi PRU 14

By kirthiga

Pergerakan Wanita UMNO Negeri Terengganu akan terus meningkatkan keberkesanan Program Jalinan Rakyat(JR) sebagai platform utama sayap itu menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 akan datang.

Ketua Pergerakan Wanita Umno Negeri Terengganu Datuk Fatimah Hamat berkata sehubungan dengan itu pihaknya akan meningkatkan pemantapan jentera JR di seluruh negara selari dengan pengiktirafan wanita sebagai tulang belakang parti UMNO.

“Petugas JR akan di bekalkan pelbagai maklumat serta kemahiran tinggi sesuai termasuk kemahiran media sosial dengan perkembangan semasa untuk berhadapan dengan karenah pembangkang bagi memastikan JR dapat berhadapan dengan pelbagai situasi dengan bijak.

“Ini penting untuk kita bertindak sebagai perantara bagi memperkasakan parti dan kerajaan terutama yang membabitkan hal-hal kebajikan bersesuaian dengan peranan Wanita UMNO sebagai nadi rakyat,” kata Fatimah pada Kursus Kepimpinan Dan Penerangan Wanita di Kuala Berang, kelmarin.

Beliau turut berkata taklimat penerangan JR yang kini sedang rancak dijalankan merupakan Pemantapan Jentera Jalinan Rakyat yang ke 10 di Terengganu yang dilaksanakan melalui Gerakan Penerangan Wanita Umno Malaysia di seluruh Malaysia.

Majlis tersebut di rasmikan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN ) Telemong yang juga Pengerusi Jawatankuasa Belia Sukan dan Sumber Manusia Negeri, Dato’ Rozi Mamat.

Sementara itu,Rozi berkata gerak kerja dan kesiapsiagaan untuk menghadapi PRU nanti telah pun bermula bagi memastikan Barisan Nasional menang selesa di Terengganu.

“Keperluan-keperluan untuk PRU telah pun digerakkan di peringkat cawangan,bahagian dan perhubungan dari awal tahun lagi. “Ini termasuklah bacaan sikap,penempatan markas,kursus-kursus pilihanraya dan yang berkaitan dengan PRU sedang giat di laksanakan.”Ujarnya lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takwim

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
naahh

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Hiburan

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram