Terengganu Lancar Bulan Candat Sotong

By kirthiga

Bulan Candat Sotong Terengganu 2016 kembali lagi dan di lancarkan petang semalam di D’ Benteng Taman Tamadun Islam (TTI) oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Dato’ Mohd Jidin Shafee.

Menurutnya, program itu memberi makluman kepada orang ramai mengenai musim mencandat di Terengganu iaitu antara April hingga Jun setiap tahun.

“Ia sebagai kesinambungan momentum promosi yang telah dibuat pada tahun sebelum ini bagi menarik lebih ramai pengunjung ke Terengganu dengan  merasai sendiri keseronokan mencandat sotong,” katanya.

Mohd Jidin berkata, kerajaan turut mengadakan kerjasama dengan Persatuan Pengusaha Agensi Kembara dan Agensi Pelancongan Malaysia (MATTA), Persatuan Hotel Malaysia (MAH) dan Persatuan Hotel Bajet Malaysia (MBHA) bagi memajukan industri pelancongan Terengganu.

“Dengan kerjasama ini kita mampu menawarkan pakej mencadat yang inovatif, kreatif dan ‘value for money’ kepada pengunjung domestik dan antarabangsa.

“Diharapkan kempen ini dapat mempromosikan Tahun Melawat Terengganu 2017 serta bertepatan dengan salah satu daripada  prinsip iaitu membantu meningkatkan kesejahteraan rakyat melalui penjanaan pendapatan dalam industri pelancongan” ujarnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takwim

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
naahh

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Hiburan

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram