Transformasi UMNO Menjelang PRU14

By kirthiga

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Terengganu menyifatkan  keputusan Majlis tertinggi (MT) supaya ketiga-tiga mesyuarat dirasmikan oleh ketua pergerakan masing-masing, satu langkah bijak ke arah transformasi parti tunjang Melayu itu menjelangnya Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.

Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, pembaharuan itu juga boleh mendatangkan kebaikan kepada UMNO kerana pemimpin setiap sayap parti berpeluang untuk lebih fokus dalam ucapan mereka yang sudah tentu sangat terkesan di hati perwakilan.

Beliau juga menaruh keyakinan bahawa pembaharuan yang diperkenalkan itu mampu menghasilkan impak positif terhadap parti dan bukanlah satu keputusan yang menjadi kesalahan.

“Ini keputusan yang bagus dan memberi peluang kepada setiap sayap (ketalah ia boleh mendatangkan kebaikan kepada UMNO. Melalui pembaharuan ini, pemimpin sayap UMNO juga akan berpeluang untuk lebih fokus dalam ucapan mereka yang sudah tentu sangat terkesan di hati perwakilanua pergerakan) supaya berdikari dan memberi keyakinan kepada mereka menguruskan bahagian masing-masing sesuai dengan keadaan politik sekarang.

“Di semua bahagian dan segenap UMNO sekarang perlu diperkukuhkan. Jadi di setiap sayap, pemuda dengan pemuda, wanita dengan wanitadan puteri dengan puteri serta akan memperlihatkan satu kekuatan yang akan diterjemahkan nanti dalam PRU14,”katanya.

Beliau mengulas demikian ketika ditanya berhubung keputusan Majlis Tertinggi UMNO kelmarin, yang memutuskan bahawa ketiga-tiga mesyuarat itu akan dirasmikan oleh ketua pergerakan masing-masing, berikutan cadangan daripada semua sayap berkenaan

Sebelum itu Menteri Besar menyaksikan Memorandum Persefahaman (MoU) antara Ketengah dan UniSZA, di Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu, semalam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takwim

July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
naahh

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Hiburan

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram