UMNO Terengganu Perkenal Formula 5S

By kirthiga

UMNO Terengganu memperkenalkan `Formula 5S’ supaya parti itu mampu meraih kejayaan cemerlang pada Pilihan Raya Umum Ke-14  akan datang.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman, berkata formula 5S diamalkan oleh setiap ahli parti demi masa depan parti dan negara.

Beliau yang juga Menteri Besar berkata, 5S merangkumi S-Solidariti, iaitu kerjasama menjamin tercapainya misi membangun dan membela nasib rakyat; S-Strategi, tidak fakir fikir mencari kaedah kemenangan dalam perjuangan; S-Sistematik, iaitu
atur serta susun langkah tindakan dengan penuh yakin, diikuti S-Setia iaitu kesetiaan kita kepada parti dan peneraju parti supaya jangan mudah goyah dan rapuh bila dihimpit masalah dan S terakhir, syukur, iaitu merafatkan rasa kesyukuran ke hadrat Allah semoga melimpahkan nikmat berlimpah-ruah.

“Saya berharap semua ahli dan kepimpinan UMNO dapat menerapkan formula 5S ini dalam usaha kita meraihkan kejayaan yang lebih cemerlang dalam pilihan raya akan datang. Kita perlu bekerja dari sekarang dan menjadikan pengalaman sebelum ini sebagai pengajaran,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Retreat UMNO Kuala Nerus, di Hotel Grand Continental Kuala Lumpur, hari ini.

Kira-kira 500 pemimpin perringkat cawangan Bahagian Kuala Nerus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takwim

July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
naahh

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Hiburan

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram